Vergoedingen

Vergoeding via uw gemeente

Praktijk Shantih is gecontracteerde Jeugdhulpverlener (via Jeugdwet) voor de gemeentes Best, Oirschot, Eindhoven, Valkenswaard en Heeze-Leende. Daarnaast is Praktijk Shantih hulpverlener (via WMO) voor de gemeentes Best, Oirschot, Son en Veldhoven. Dit betekent dat ik u na een verwijzing van uw huisarts, GGD-arts, medisch specialist, het sociale zorgteam van uw gemeente of het Centrum Jeugd en Gezin van uw gemeente mag begeleiden. De kosten worden dan vergoed door uw gemeente.

Vergoeding via zorgverzekeraar

Vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden integratieve kindertherapie (gedeeltelijk) via uw aanvullende verzekering. Het valt onder de vergoeding van alternatieve/ complementaire geneeswijzen. U kunt zich als ouder(s)/verzorgers rechtstreeks aanmelden. Hiervoor is geen verwijsbrief nodig. Op de site van de beroepsvereniging www.vit-therapeuten.nl vindt u onder het kopje 'cliënten' meer informatie met betrekking tot vergoedingen. Informeert u echter altijd ook vooraf bij uw eigen verzekeraar naar de mogelijkheden en voorwaarden voor vergoeding, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Vergoeding via PGB

Indien u een indicatie voor PGB heeft verkregen via uw gemeente, dan mag u Shantih inschakelen als hulpverlener.  Meer informatie: https://www.svb.nl/nl/pgb/pgb-in-het-kort/een-pgb-aanvragen

Aftrekpost belasting

Als u niet voor vergoeding in aanmerking komt, kunt u de gemaakte kosten als bijzondere ziektekosten aftrekken bij uw belastingaangifte.

TOP